Klaudia Lampa - Autor

Klaudia Lampa

Trener personalny i dietetyk – na blogu dzielę się z Wami moimi pomysłami, opiniami i poradami – treningowymi i dietetycznymi.

Niebiańskie bezy!

Przepis:

4 białka jaj
125g ksylitolu
-> białka ubijamy ze szczyptą soli, powoli dodajemy ksylitol, ubijamy aż masa będzie całkowicie gładka
-> na papierze do pieczenia wykładamy kółeczka
-> wsadzamy bezy do nagrzanego piekarnika do 150* i od razu zmniejszamy na 120* z termoobiegiem, pieczemy 1.5h

*** UWAGA – bezy na początku są gumowe i potrzebują ok 10h w suchym miejscu aby stały się suche i chrupiące!!!

Krem:
– mascarpone
– mleczko kokosowe (kilka łyżek)
– espresso
—> ubijamy na sztywna masę, posypujemy granatem i gotowe

Smacznego!

Klaudia Lampa - Autor

Klaudia Lampa

Trener personalny i dietetyk – na blogu dzielę się z Wami moimi pomysłami, opiniami i poradami – treningowymi i dietetycznymi.

Czytaj więcej

Ból pleców

Ból pleców? Nie jesteś jedyny!

Siedzenie w zamknięciu może odcisnąć ślad zarówno w naszej psychice jak i na zdrowiu fizycznym.  Niedobór witaminy D, ruchu i kontaktów społecznych

Drożdżówki z truskawkami i nutą wanilii

Kto nie lubi drożdżówek? Tak się składa, że osobiście nie przedam za klasycznymi więc postanowiłam zrobić własną wersję Kruszonka: 50g mąki owsianej

Idealnie sprężyste naleśniki bezglutenowe

Idealnie sprężyste i delikatne naleśniki są możliwe do wykonania również na mąkach bezglutenowych, trzeba jedynie pamiętać aby ciasto było stosunkowo rzadkie, a