Klaudia Lampa - Autor

Klaudia Lampa

Trener personalny i dietetyk – na blogu dzielę się z Wami moimi pomysłami, opiniami i poradami – treningowymi i dietetycznymi.

Brownie z malinami!

Składniki:
– 4 duże jajka
– 20 g mąki kokosowej
– 8 łyżek mąki ryżowej
– 3 łyżki kakao
– pokruszone ziarna kakao
– ksylitol – do uzyskania odpowiedniej słodkości
– 2 łyżki oleju kokosowego lub masła klarowanego
– 200ml mleczka kokosowego
– cynamon cejloński
– łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
– maliny świeże lub mrożone

Przepis:
1. białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli
2. żółtka ucieramy z ksylitolem na biały, puszysty krem i dodajemy do białek
3. kakao, mąki, proszek, olej i mleczko kokosowe mieszamy razem, aby nie było grudek i dodajemy do pozostałych składników, dorzucamy maliny
4. Wszystko delikatnie mieszamy i pieczemy ok 35 min w 180* (do suchego patyczka)

Po upieczeniu robimy polewę z czekolady paleo + 2 łyżki mleczka kokosowego i odrobiną kawy 

Smacznego!
Klaudia Lampa - Autor

Klaudia Lampa

Trener personalny i dietetyk – na blogu dzielę się z Wami moimi pomysłami, opiniami i poradami – treningowymi i dietetycznymi.

Czytaj więcej

Ból pleców

Ból pleców? Nie jesteś jedyny!

Siedzenie w zamknięciu może odcisnąć ślad zarówno w naszej psychice jak i na zdrowiu fizycznym.  Niedobór witaminy D, ruchu i kontaktów społecznych

Drożdżówki z truskawkami i nutą wanilii

Kto nie lubi drożdżówek? Tak się składa, że osobiście nie przedam za klasycznymi więc postanowiłam zrobić własną wersję Kruszonka: 50g mąki owsianej

Idealnie sprężyste naleśniki bezglutenowe

Idealnie sprężyste i delikatne naleśniki są możliwe do wykonania również na mąkach bezglutenowych, trzeba jedynie pamiętać aby ciasto było stosunkowo rzadkie, a