Czeko-misie!

29 sierpnia 2018przez Klaudia Lampa0
klaudia14
klaudia13

Pytacie mnie jak będąc na diecie radzę sobie ze słodyczami.

Nie potrafię z nich całkiem zrezygnować, więc tworzę własne z naturalnych składników, zgodnych z założeniami mojego systemu odżywiania

Przepis na czeko-misie:

olej kokosowy
kakao + opcjonalnie karob
ksylitol lub cukier kokosowy

Składniki rozpuszczamy w rondelku, wylewamy do silikonowych foremek, dodajemy dowolne dodatki (u mnie wiórki kokosowe, jagody goi i orzechy brazylijskie) i wstawiamy do zamrażarki

Przepis na misiowe bounty:

1. Czekolada z poprzedniego przepisu z dodatkiem cynamonu i soli himalajskiej
2. Wiórki kokosowe z mleczkiem kokosowym i żółtkiem
3. Ponownie warstwa czekolady
Każda warstwę po kolei wsadzamy do zamrażarki na minimum 30min

Smacznego!

 

Klaudia Lampa


Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie będzie opublikowany. Wymagane pola oznaczone są *


%d bloggers like this: